Hålland - Återkomsten


I helgen hade vi gamla u-are återträff på hållands folkhögskola. De var helt underbart fantastiskt bra, å superlativen bara flödar. Jag fick sova på Jontes golv, det tackar jag för. Det är härligt att ligga vaken å prata en stund innan man somnar. Och Jonatan är en bra grabb.

Att komma tillbaka till hålland var verkligen en märklig känsla. Man har trots allt spenderat nästan ett år av sitt liv där. Och på folkhögskola hinner man med mycket. Det är lite konstigt att komma tillbaka, att titta in i borgarna och inse att det faktiskt händer grejer där fortfarande, folket är bara inte detsamma. Vår hylla framför spegeln i hallen som förra året var fylld med hårfönar, plattänger och andra hårprodukter är nu mer naken, endast en skäggtrimmer kunde vi hitta där. Och alla som springer runt och leker i den nyfallna snön, precis som vi gjorde, det är inte vi. Inte i år. Man inser ganska fort att livet går vidare på hålland, det är bara människorna som byts ut.

Några kändisar bor dock fortfarande kvar, och under u-landscaféet kändes det som om det fortfarande var vi som gick där. Det är märkligt. Och jag saknar det. Men livet i stockholm är också helt ok. Även om det är något speciellt med folkhögskolelivet på Hålland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0